zondag 30 december 2007

Een luchtig idee...

Dit idee is al een hele tijd in ontwikkeling. Het is het uitgangspunt voor mijn eindfilm. Het ontstond al tijdens de stage. Ik zat al regelmatig te denken aan het eindproject, wat toen nog redelijk ver van ons verwijderd leek te zijn. Denkend aan het eindproject zat ik op een dag wederom in de trein vanaf Amsterdam naar Prinsenbeek. Een rit van 2 uur, waarbij weinig te beleven leek. Kijkend naar de blauwe zomerlucht zag ik ook zware witte wolken. Ze zagen er vrij massief uit, alsof iemand erop zou kunnen lopen. En daar begon het verhaal van de wolken...

Op de wolken lopen. Als dat zou kunnen, zou er daarboven ook een wereld moeten zijn. Een wereld gemaakt van wolken. Een complete wereld, die er anders uitziet dan de onze beneden. Met behulp van de vormen van wolken kun je, omdat die geen vaste vorm hebben, een fantasievolle wereld bedenken. Met dit gegeven ben ik aan de slag gegaan.

Het wordt een korte 2D getekende animatiefilm. De doelgroep ligt ongeveer bij kinderen van 10 jaar (en ouder). Het moet een avontuurlijke reis worden door de vreemde wereld. Er moet voldoende ruimte zijn voor humor. De film gaat zolang duren als daarvoor nodig is. Pas wanneer het verhaal en storyboard zijn voltooid wil ik over deze tijdsduur meer beslissen.

Het concept is al enige tijd in ontwikkeling en is al eenmalig gepresenteerd (oefenpitch). Er volgden positieve reacties op het idee, al moet het nog steeds veel verder worden uitgewerkt. Wegens bijkomende projecten heb ik nog niet de mogelijkheid gehad dat veel te doen. Natuurlijk gaat dit spoedig alsnog gebeuren.
.

zondag 2 december 2007

Voor 2007/2008: het eindjaar!

Het is de hoogste tijd eens wat vulling op deze blog te plaatsen. Intussen zit ik, Martijn van Gurp, alweer even in jaar 4 van de kunstacademie St. Joost.

Het is mijn afstudeerjaar op de afdeling animatie en daarbij hoort ook deze blog. Er komt van alles op te staan over de gang van zaken tijdens de belangrijkste onderdelen van dit schooljaar: de scriptie en het afstudeerproject (eindfilm).

We zijn intussen al even bezig met deze projecten en ze beginnen al wat vorm te krijgen. Welke vorm ze gaan aannemen? Dat kun je hier gaan lezen de komende tijd. Veel lees en kijkplezier op de blog!
.