dinsdag 29 juli 2008

De versie van 16 juni...

Prettige vakantie allemaal! Voor de meesten dan althans :).

Zelf zit ik nog dagelijks trouw achter het ronkende PC'tje. Vakantie vieren doe ik wel na week 34, als ik hopelijk ook een ondertekend vel papier in ontvangst mag nemen.

Bedacht me dat niet veel mensen de versie van de film zagen, die ik liet zien met de beoordeling van 16 juni. Daarom post ik deze alsnog, voordat ik over ga op nieuw materiaal. Het goede nieuws is dat alle gemaakte shots nog steeds in de film zitten. Hiervan heb ik het shot met de looping intussen sterk verbeterd en voltooid. Ook heb ik een aantal nieuwe shots.

Het slechte nieuws is een vertraging die ik anderhalve week terug opliep, omdat ik zwaar door mijn rug was gegaan. Gelukkig is het intussen over, maar het werkte wel erg tegen.

Ik heb momenteel meer shots in de maak, dan voltooid. Het gaat (zoals gewoon bij animatie) niet erg snel, maar als het goed is kan ik de film eind deze week / begin volgende week uitwerken totdat het vliegtuig vast zit in de wolken. De basis is dan in ieder geval af en zal er met de beoordeling zowieso een filmpje zijn.
Voor het einde met de parachute gaat het animeren een stuk vrijer en sneller, mede omdat ik geen lastige achtergrond- of vliegtuigbewegingen in hoef te plannen of het karakter in het geanimeerde vliegtuig hoef te plaatsen. Het valt op dat in de shots tot nu toe niks stilstaat. Er beweegt altijd wel iets.

Voor het einde heb ik al shots in voorbereiding (in lelijke schetsjes voornamelijk). Als alles goed is, kan ik deze ook nog maken. Dat zijn ongeveer 8 nieuwe shots (waarvan 1 al ver af, wat ook één van de moeilijksten is), die hopelijk "1 per 1 of 2 dagen" te maken zijn. Daar streef ik wel naar, want dan is de film zoals hij is bedoeld en voor mijn gevoel meer af. Hopelijk laat de tijd toe dat die ook af komen.

-updated-

Uploaden is gelukt.....
.