vrijdag 17 oktober 2008

Week 42

Weer aan de slag met het uitwerken van shots! Tot nu toe gaat het niet slecht! In ieder geval weer intensief bezig met het animeren. Eindelijk de "angst" om terug te gaan animeren (ontstaan door de stressvolle zomervakantie, die nogal "slecht afliep") overwonnen en weer full-time aan de slag gegaan.

Meer volgt snel...
.

maandag 6 oktober 2008

Week 41

Dit was ongeveer de laatste week om nog dingen te veranderen aan het verhaal. Ik heb het digitale schets-storyboard/layout afgemaakt. Daarbij heb ik nog een onmogelijk te animeren probleem uit het verhaal gehaald (aanvankelijk zou de piloot de vleugel van het vliegtuig als soort van "duikplank" gebruiken, maar vanwege de dubbele vleugels is dat gewoon onmogelijk en springt hij nu vanaf de wolk). Vervolgens lag de loop van het verhaal verder vast en werd het tijd om de film af te maken, zoals hij hoort te worden.
Ik heb het hele idee gepresenteerd voor de klas, op 10 oktober. Daarbij heb ik ook verteld wat er nog moet gebeuren. Het was wel goed om er weer eens anderen naar te laten kijken. Er waren een paar nuttige suggesties en wijzigingen.

Er gaan nog wat dingen herzien worden aan oudere shots. De wolk krijgt een make-over, waarbij hij tekenfilmachtiger zal worden. Daarnaast heb ik nogmaals de lucht bekeken. Het wordt nu een combinatie van de eerdere fotolucht en potloodsructuurlucht, die ik persoonlijk goed vind werken. Het combineert beide luchtstijlen.

Ook heb ik intussen een shotlist. Met bijna 30 shots, kan het gevecht tegen de klok weer beginnen. Gelukkig heb ik erg veel scenes die alleen aangepast hoeven te worden. Veel shots zijn redelijk snel te maken (is de bedoeling).
.