donderdag 15 januari 2009

De Soundtrack (deel 1)

Iedere film heeft een soundtrack nodig. Geluid maakt toch een deel van de film compleet (aldus sommigen 40% of meer). Een track opgebouwd uit muziek en geluidseffecten.

Vandaag heb ik voor het eerst gehoord hoe de muziek van "in de wolken" gaat klinken. Het stuk muziek haakt in op de gebeurtenissen van de film en is opgebouwd met goed klinkende instrumenten. Een heel orkest uit de computer. Hoewel een kleine verschuiving in de timing nog onmisbaar is, gaat het prima met de muziek. Ik ben zeer tevreden met het muziekstuk. Het is heel mooi geworden!
Het is erg goed om te zien hoe muziek de film meer leven schenkt. Op vrijdag 23 januari zetten we de definitieve muziektrack in elkaar. Deze wordt vervolgens in de eindversie van "in de Wolken" gemonteerd.

Voor alles wat de muziektrack betreft (melodieën, composities, samenstelling en uitvoering) gaat al mijn dank uit naar Kees Stikkers, die zijn uiterste best heeft gedaan om er een mooie instrumentale compositie van te maken. Hiervoor ben ik hem zeer dankbaar:
Hartelijk bedankt voor alle tijd, energie en moeite die de soundtrack hebben gekost, Kees!

-Update: vrijdag 23 januari 2009 -
De soundtrack is vanochtend bij-getimed en klinkt geweldig. De muziek begeleid de film uitstekend. Hiermee is de muziektrack voltooid. Het geeft de film een grote opleving, audiovisueel gezien.

In het volgende bericht over de soundtrack, zal het gaan over de geluidseffecten.
.

Geen opmerkingen: