zaterdag 12 januari 2008

Kalkversie van het verhaal v2.0

Eerder stond hier een verhaallijn die veel te complex was om een goede korte animatiefilm over te maken. Na de gesprekken met Maarten Koopman, Rene Bosma en Paul Moggré deze week en goede raad van o.a. Dominique, Lisa en Bas, is het nu tijd deze verhaallijn terug te brengen.

Ik heb intussen een wat beter beeld hoe dat zou kunnen en het is hard nodig ook. In ieder geval moet de verhaallijn eenvoudiger blijven. Voorlopig niet teveel bijzaken, die afleiden van het verhaal. Ook overgebleven onderdelen van oude verhaallijnen moeten zo snel mogelijk weg, want die zijn niet langer nuttig. Het verhaal moet terug naar de kern, het uitgangspunt hoe het bedoeld was toen ik dit thema bedacht. Het is een eenvoudig gegeven met een enorm aantal mogelijkheden.

Tot nu toe:

Kalkversie 02 - De wereld in de wolken (nog geen definitieve titel)
Hoofdrolspeler: De piloot

De piloot vliegt in zijn vliegtuig. Hij heeft het naar zijn zin en vindt het geweldig. Hij vliegt door de wolken, totdat hij plotseling ergens tegenaan klapt met zijn vliegtuig. Nu zit het vliegtuig vast in een wolk. Het vliegtuig zit muurvast en komt niet meer los. De piloot wil terug naar beneden.

Om terug beneden te komen probeert hij een aantal pogingen (3 of meer), waardoor hij juist meer in de wolkenwereld verzeild raakt. De wolken lijken wel echte obstakels!

- Dit staat tot nu toe ongeveer vast. Wordt Vervolgt... -
.

Geen opmerkingen: